Campanya d’escratx

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) va impulsar l’abril de 2012 una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) amb l’objectiu de modificar la llei hipotecària.

Aquesta ILP recull tres mesures que la PAH considera “mínimes” per tal de garantir el dret a l’habitatge al país: la dació en pagament retroactiva, el llogues social i la paralització dels desnonaments. Ara, un cop tramitada la ILP, la PAH ha esgotat totes les vies legals que permet el sistema actual a l’hora de modificar una llei. “És el torn dels polítics, de respondre a les demandes de la ciutadania i deixar de respondre al dictat de la banca”, declara la PAH a través del seu web.

En aquests moments, la PAH ha decidit dur a terme una “campanya pacífica d’escratx” perquè està convençuda que “la decisió de votar a favor o en contra no respon a la voluntat dels diputats que conformen els partits”, de manera que realitzaran “una demanda ciutadana amb l’objectiu que [els diputats] trenquin la disciplina de vot apel·lant als seus valors ètics i morals, a la democràcia”.

La campanya d’escratx consta de dues fases, tot i que actualment s’està realitzant la segona, ja que la primera s’ha exprimit al màxim:

1) Escratx virtual: La intenció era conèixer la intenció de vot de cadascun dels diputats i informar-los dels continguts de la ILP mitjançant els perfils de Twitter i una campanya específica.

2) Escratx presencial: Consisteix en una conscienciació de l’activitat legislativa dels diputats als barris on viuen mitjançant cartells i manifestacions “per tal que no puguin viure de forma impune i sentin la incomoditat en els seus actes quotidians”. La PAH acaba el seu escrit amb les següents paraules: “S’ha acabat la impunitat per aquells que permeten que es segueixin vulnerant els drets humans al nostre país”.

Cal destacar que els dirigents del Partit Popular i els ministres s’han manifestat en contra del que ells mateixos han qualificat d'”assetjament polític”, però el diputat d’ICV, Joan Coscubiela, va deixar clar el seu recolzament a la causa. “No contribuirem a l’interès bastant miserable del PP i del Govern de desviar l’atenció en relació amb el problema de fons, que és el profund patiment que, des de fa més de quatre anys, estan vivint milers i milers de famílies. La pressió ha vingut per quedar-se“, va assegurar Coscubiela.

 

Deixa un comentari